Studiu intens, în vacanţă

Dacă cei mai mulți elevi se bucură de vacanță fără teme, în această săptămână, nu toți stau acasă. Unii dintre liceeni merg în continuare la cursuri însă nu pentru a învăța ci pentru a se pregăti pentru examenele care-i așteaptă.

Performanţa cere sacrificii! Această deviză a devenit literă de lege pentru adolescenţii şi tinerii care se pregătesc temeinic pentru a-şi contura un viitor mai frumos. Deşi sunt în vacanţa intersemestrială, zeci de elevi ai Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa vin zilnic la liceu şi învaţă, fie pentru olimpiade, bacalaureat sau chiar din pasiunea pentru diferite materii.

În laboratorul  de fizică, Victor, un adolescent de clasa a VII-a, rezolvă la tablă o problemă pe care alţi colegi de-ai lui o rezolvă abia în liceu.

Într-o altă clasă a liceului se aflau tinerii inventatori. În salonul de robotică, alături de profesorul care îi pregăteşte pentru olimpiadele de astronomie, ei lucrează la un alt proiect.

Pentru aceşti tineri timpul liber, distracţiile sau vacanţe nu există,. Ei ştiu bine ce au de făcut pentru ca viitorul să le aducă satisfacţii şi beneficiile pentru care muncesc acum.

Redactor: Oana Jărloianu