Studentul Academiei Navale „Mircea cel Bătrîn” din Constanța este în continuare căutat

Părinții nu s-au dezlipit prea multe clipe de malul înghețat, în speranța de a-l revedea pe Alexandru măcar pentru a-și lua rămas bun de la el. Așa cum băiatul a făcut în ultimul mesaj trimis către aceștia. O ceartă cumplită cu prietena sa l-ar fi îndemnat să se arunce în apele înghețate ale mării, însă nici pînă acum nu i-a fost găsit trupul neînsuflețit.

Scafandri militari par să ducă o misiune fără sfîrșit. În cele două zile și zeci de ore petrecute în apă, au căutat peste tot.

Puținele vorbe de pe malul apei s-au cufundat într-o liniște asurzitoare. Asta pînă cînd un strigăt disperat, avea să le trezească din nou speranța părinților.

Militarii au alergat într-un suflet, iar barca scafandrilor a făcut cale întoarsă. A fost solicitat chiar și un echipaj SMURD. Cu cît se apropiau însă de locul indicat speranțele se risipeau din nou.

Într-o secundă, misiunea de căutare a fost reluată de la zero, la fel cum într-o secundă, Alexandru a decis să-și încheie socotelile cu viața. Avea 21 de ani și era singur la părinți. Urma cursurile Academiei Navale „Mircea cel Bătrîn”, așa cum tatăl său este angajat al Centrului de Scafandri Militari.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cavachi