Studenții ieșeni, solidari cu medicii rezidenți

Liga Studenților (LS IAȘI) s-a declarat îngrijorată cu privire la organizarea, metodologia și desfășurarea examenului național de rezidențiat, sesiunea noiembrie 2017 și s-a arătat solidară cu protestul tinerilor medici care reclamă abuzul recorectării tezelor din București în absența candidaților.

Anul acesta, în timpul corectării tezelor din cadrul examenului național de rezidențiat, în centrul universitar București, au fost semnalate numeroase probleme tehnice. Mulți candidați s-au plâns de scanarea eronată și de punctajul mult mai mic obținut. După informarea Ministerului Sănătății, cu privire la aceste probleme, toate tezele din București au fost recorectate în absența candidaților, încălcându-se în mod flagrant metodologia de examen.

Au fost sesizate totodată, nereguli privind imposibilitatea de a asigura securitatea subiectelor. Dat fiind faptul că acestea circulă în format electronic, securizarea sacilor cu subiecte în saci strânși cu clești și plicuri lipite cu bandă adezivă, este mai mult formală.

Liga Studenților spune că a propus introducerea camerelor de supraveghere în cadrul acestui examen care decide viitorul a mii de cadre medicale, încă de anul trecut, însă inițiativa lor a fost ignorată.

Nemulțumirile tinerilor medici nu se încheie aici: aceștia sunt supărați de faptul că  pentru examenul de rezidențiat sunt obligați să se pregătească după două materiale bibliografice care conțin foarte multe informații incorecte sau incomplete, erori ale clasificărilor utilizate în mod curent în practica medicală, informații depășite sau doze de medicamente cu potențial letal.

Redactor: Ramona Caba