Studenți stimulați să își practice meseria

O sută cinci zeci de studenți și masteranzi ai universității Ovidius au fost incluși într-un program de practică subvenționată. Viitorii profesioniști din domeniul Psihologie, Drept și Administrație Publică, Inginerie și Matematică – Informatcă vor beneficia de îndrumare pentru a-și dezvolta aptitudinile astfel încât să poată fi integrați mai ușor pe piața muncii.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j7iFwOBnHTA[/youtube]

Universitatea Ovidius a lansat proiectul Practic pentru Carieră, ce își propune, ca în noul an școlar să oferea studenților și masteranzilor șanse la inserarea pe piața muncii. Proiectul vine în sprijinul a 150 de tineri și își propune să le faciliteze tranziția de la școală la viața activă.

Proiectul cuprinde și activități de consiliere și orientare profesională astfel încât tinerii să se identifice cu alegerile pe care le vor face. Tododată, tinerii vor avea șansa ca pe parcursul derulării proiectului să câștige și bani.

Pentru a fi stimulați să se implice în cadrul proiectului, va exista și un concurs. 20 de premii a câte două mii de lei vor fi puse în joc. Proiectul Practic pentru Carieră este susținut din fonduri europene și este destinat exclusiv studenților și masteranzilor care nu au un contract de muncă.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.