Studenți israelieni de la Universitatea Ovidius, trimiși în judecată

Cei 5 studenți israelieni care au sechestrat un tânăr și l-au amenințat cu moartea la începutul lunii, au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv. Aceștia sunt acuzați de lipsirea de libertate în mod ilegal.

La începutul lunii noiembrie, 5 tineri israelieni, cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, studenți ai facultății de medicină din cadrul Universității ovidius Constanța, au contactat un tânăr de 23 de ani din Ploiești pentru a face un schimb de autoturisme. Însă, întâmplarea a făcut ca mașina pe care studenții au luat-o să se strice la puțin timp după încheierea tranzacției. Gândind că au fost trași pe sfoară, aceștia au pornit în căutarea ploieșteanului prin oraș. L-au găsit la o benzinărie, iar din acel moment au început presiunile asupra victimei. L-au băgat cu forța în mașină și l-au plimbat în jur de o oră prin municipiul Constanța, cu gândul de a-l convinge să anuleze tranzacția. Tânărul de 23 de ani le-a povestit, ulterior, anchetatorilor cum a fost luat cu forța și ținut în mașină, apoi tîrît de cei patru pe malul Lacului Siutghiol și amenințat că va fi aruncat în apă.

După ce polițiștii au intrat pe firul evenimentelor, cei 5 studenți au fost prinși și arestați preventiv.

După nici o lună de laincident, procurorii au reușit să întocmească materialul probator și să-i trimită în judecată, sub acuzația de lipsire de libertate în mod ilegal.  Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța.

Redactor: Daniel Albu