Studenţi ai Academiei de Poliţie, în practică la Constanța

Opt studenţi din cadrul Academiei de  Poliţiei „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti se află, în această perioadă, într-un stagiu de practică la Constanța, în cadrul structurilor operative aparţinând Gărzii de Coastă. Ei se pregătesc să îmbrace uniforma Poliției de Frontieră.

Pe perioada stagiului de practică, care durează 4 săptămâni, cei 8 viitori ofiţeri vor desfăşura activităţi specifice fiecărei structuri, astfel: 3 studenţi în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, 2 studenţi la Grupul de Nave Mangalia şi 3 studenţi la Grupul de Nave Constanţa. Aceştia sunt repartizaţi în cadrul unor compartimente distincte, în funcţie de anul de învăţământ din care fac parte.

Studenţii vor participa atât la activităţi de pregătire, cât şi la activităti de punere în practică a cunoştinţelor teoretice dobândite în cadrul cursurilor desfăşurate la Academia de  Poliţie. Aceste activităţi vor fi coordonate de ofiţeri specialişti din cadrul structurilor operative unde au fost repartizați.

Datorită varietăţii zonei de competenţă, studenţii au posibilitatea ca pe timpul misiunilor de supraveghere şi control  a frontierei, să îşi formeze și să îşi perfecţioneze deprinderile practice specifice punctelor de trecere a frontierei de stat, respectiv „rutier”, “fluvial”, “portuar”, cât și frontierei verzi, deprinderi ce îi vor ajuta în viitoarea carieră de poliţist.

Redactor: Daniel Albu