Strugurii au numeroase proprietăți benefice pentru organismul uman

Strugurii conțin  cantități impresionante de tipuri de antioxidanți, care reduc riscul de afecțiuni cardiace. Reduc colesterolul și previn imbătrânirea prematură.
Strugurii sunt și o sursa importantă de vitamine A, C, B6 si acid folic,  dar și  de minerale, fosfor, potasiu, fier, calciu, seleniu și magneziu. Sunt bogați in fibre și proteine care stimulează sistemul digestiv.

Consumul de struguri ajută la tratarea indigestiilor și iritațiilor stomacale și Datorită proprietăților asimilatorii puternice, strugurii protejează plămânii și ajută la tratarea astmului.

Strugurii pot  vindeca mai repede rănile.  În plus, cataplasma cu struguri scade febra şi reduce durerile abdominale sau reumatismale.

Consumul de struguri proaspeți sau must  se recomandă persoanelor anemice, dar și fumatorilor inrăiți, pentru că neutralizează efectele tutunului.
Strugurii roșii au puternice proprietăți antibacteriene si antivirale, care protejează organismul de infecții.

Sâmburii de struguri ajută la tratarea afecţiunilor cardiovasculare, în fluidizarea sângelui, în reechilibrarea metabolismului, reducerea colesterolului şi în tratamentul cancerului, iar Vinoterapia este cunoscută ca fiind deosebit de eficientă in combaterea celulitei.

Sezonul culesului de struguri abia acum începe, așadar profitați din plin de beneficiile acestui fruct.