Structura anului școlar 2020-2021

Structura anului școlar 2020-2021 a fost lansată în dezbatere publică. Schimbările pe care ministrul educației Monica Anisie le-a propus sunt în beneficiul elevilor și vor fi analizate în amănunt.

Vacanțele, cursurile, dar și programele naționale și proiectele ce se desfășoară pe perioada unui an școlar sunt punctele-cheie dezbătute. Două semestre egale, vacanțe structurate în alt mod și timp destul pentru evaluarea elevilor. Cam acestea sunt noile schimbări pe care ministrul educației Monica Anisie le propune în structura anului școlar 2020- 2021 ce a fost lansată în dezabatere publică acum 24 de ore.

De-a lungul anilor mulți miniștrii ai educației s-au schimbat, structura anului școlar a fost modificată și multe alte modificări au avut loc în învățământ. O constantă este ceea ce caută atât cadrele didactice, cât și elevii, iar acest lucru ar putea fi posibil dacă structura proaspăt lansată va fi implementat așa cum a fost propusă.

Potrivit specialiștilor, propunerea actuală este una care oferă echilibru, de care elevii nu prea au avut parte în ultimii ani.

În ceea ce privește vacanțele, noua structură a anului școlar vine cu o noutate, iar restructurarea acestora ar putea fi în beneficiul elevului. Respectiv două vacanțe de primăvară, în loc de una, chiar dacă ar părea că se destructurează procesul de învățământ, totuși o vacanță poate să ajute elevul să se deconecteze de la cotidian, pentru ca atunci când revine pe băncile școlilor să fie mai concentrat și dornic de învățare. Noua structură a anului școlar nu este încă cea finală deoarece după dezbaterile la care va fi supusă este posibil să existe mici modificări.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Adrian Corchie