Strigătul de ajutor al unei campioane

Mai sunt doar două zile până când fosta campioană Adelina Gavrilă va intra într-o operație cu șanse mici de supraviețuire. Tânăra are nevoie de mult sânge pentru a rezista intervenției chirurgicale. Impresionați de poveste, sportivi ai mai multor cluburi din Capitală au sărit în ajutorul atletei și au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din capitală.

Adelina Oancea Gavrilă are 40 de ani și este născută în Brăila, unde a început atletismul cu profesorul Mihail Dumitru. Sportiva a purtat în ultimii ani numele României pe cele mai înalte culmi. De zece ori campioană națională și de trei ori finalistă la Campionatul Mondial de atletism, Adelina a fost nevoită să abandoneze pista de alergare. Peste doar două zile, mămica urmează să nască cel de-al doilea copil, însă suferă de o complicație rară: placentă Previa Percreta. După naștere, aceasta va intra într-o operație complicată în care necesarul de sânge este enorm.

Impresionați de cazul Adelinei, colegi din atletism s-au mobilizat și au demarat o campanie de ajutor. Rugbyștii de la CSM București, cei de la Clubul Dinamo și juniorii de la Steaua au donat sânge la începutul acestei săptămâni la Centrul de Transfuzie Sanguină.

“Adelina este un caz special… din păcate, această problemă apare o dată la un milion… În astfel de situaţii nu contează dacă ştii persoana sau dacă doar auzi despre o problemă a cuiva, este vorba despre familia sportului românesc şi contează doar să ne ajutăm între noi”, a declarat Stelian Burcea, jucător la CSM București.

Cei care vor să o ajute pe Adelina pot dona din orice oraş, cu mențiunea numelui sportivei după căsătorie, Oancea Adelina şi locația unde va avea loc intervenţia, spitalul Sanador din București.

Redactor: Alexandra Panait