Strategie de Dezvoltare și Promovare a Turismului în municipiul Constanța

Primăria Constanța, prin munca și prin vocea unei echipe multidisciplinare, a prezentat astăzi un plan, bine gândit, amplu, privind strategia de dezvoltare și promovare a turismului în municipiul Constanța.

Ședința organizată de Primăria Constanța, cu tema prestabilită ”Strategia de Dezvoltare și Promovare a Turismului în municipiul Constanța”, a avut loc în cursul zilei de șase martie, la sala Remus Opreanu din cadrul Palatului Administrativ. Anfitrioni au fost doamna Mihaela Pușnava, expert în Planificare Management și domnul primar, Decebal Făgădău, iar invitați au fost reprezentanți ai instituțiilor interesate direct de acest domeniu.

S-a încercat atingerea tuturor punctelor de interes, precum  genul turiștilor care ne vizitează, aici făcându-se referire la vârstă, loc de proveniență, ocupație, gen de interes în raport cu oferta turistică regăsită pe piața constănțeană de turism.

Toate concluziile au la bază studiul chestionarelor efectuate pe un eșantion de 1500 de turiști răspândiți pe tot perimetrul litoralului românesc.

Pe marginea acestui tablou al realității, o echipă multidisciplinară formată din specialiști care au muncit pe parcursul mai multor luni, au pus la punct o Strategie de Dezvoltare și Promovare a Turismului în municipiul Constanța.

Pentru realizarea scopurilor propuse este nevoie de o colaborare strânsă între toți actorii pieței turistice.

Planul prezentat, propus, a fost primit cu aplomb de toate personalitățile prezente care au fost foarte active în partea de intervenție cu întrebări, lămuriri și nu în ultimul rând aprecieri laudative.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet