Strasbourg, ținta unui atac terorist

Franța a fost, din nou, ținta unui atac terorist. Incidentul extrem de grav s-a petrecut marți seară la Strasbourg. Cel mai recent bilanț indică doi morți și 12 răniți.

Orașul alsacian Strasbourg s-a confruntat marți seară cu un atac armat, provocat în Târgul de Crăciun de către un bărbat, în vârstă de 29 de ani. Acesta a tras primul foc de armă la ora locală 19.50. O patrulă antitero a intervenit pentru anihilarea atacului și a tras în direcția autorului acestuia, însă bărbatul a reușit să scape.

Schimbul de focuri a continuat . În interval de aproximativ o oră, forțele de ordine s-au confruntat cu alte două asalturi din partea atacatorului. În urma incidentului extrem de grav, două persoane au fost declarate decedate. Printre victime se află și un cetățean thailandez, în vârstă de 45 de ani care a venit la Strasbourg pentru a-și petrece vacanța împreună cu soția sa.

În cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri la tribunalul din Strasbourg, procurorul general al Parisului, Remy Heitz, a anunțat cel mai recent bilanț al tragediei.

Autorul masacrului este în continuare liber. Autoritățile franceze au demarat o amplă operațiune pentru capturarea lui. Aproximativ 350 de membri ai forțelor speciale de poliție și ai armatei sunt mobilizați pentru prinderea bărbatului. Intervenția este susținută și de mijloace aeriene.

Atacatorul a fost identificat de către autoritățile franceze. Se numește Cherif Chekatt și este născut la Strasbourg. Bărbatul este considerat o amenințare serioasă pentru securitatea națională. El avea deschisă pe numele său o ”fișă S” pentru radicalizare islamistă și era supravegheat de autorități. Suspectul este cunoscut și pentru comiterea unor infracțiuni de drept comun.

Tragicul incident de marți seara, de la Strasbourg, este al treilea atac terorist petrecut pe teritoriul statului francez în anul 2018.

Redactor: Mihaela Țânțaru