Strada Traian, motiv de dispută

Presedintele PDL Constanta, Gigi Chiru, spune ca istoria constructiei de pe Valea Portului începe din anul 2004. Democrat liberalul acuză că în spatele afacerii stă grupul de interese al primarului Mazare. Ulterior, Primaria a batut palma cu un investitor privat pt un proiect maret: concernul urma sa investeasca 200 de milioane de euro si sa construiasca o cladire imensa, un mall si spatii de birouri, situate chiar in valea portului. Constructia urma sa consolideze si malul care s-a erodat de la an la an. Numai ca criza din anii 2008-2009 a dus firma la faliment, iar lucrarile au fost abandonate. In urma a ramas un hau imens. Faleza a inceput sa se surpe, iar in peretii blocurilor au aparut crapaturi largi de cativa centimetri.

Parerile locuitorilor de pe strada Traian sunt impărtite. Unii se simt în siguranță, în timp ce alțora le este frică să doarmă în propriile apartamente.

Cert este ca primarul Radu Mazare a anuntat, in urma cu trei zile, ca investitia s-a deblocat si pana la sfarsitul anului va fi finalizata fundatia si structura de rezistenta, care asigura consolidarea falezei. Christian Gigi Chiru crede în schimb că cineva trebuie să îi oblige pe investitori să alcoe bani pentru Dincolo de povestea acestei afaceri raman atacurile dintre adversarii politici. Se pare că edilul de C-ta a gasit solutia rezolvarii problemei cu nici trei luni inainte de alegerile locale, iar Gigi Chiru a raspuns cu dezvaluiri de ordin financiar.

Reporter: Alexandra Uveghes ; Imagine: Matei Ghioc