Stop violenței în școli

Violența în școli este un fenonem real, dar spre deosebire de anii trecuți, numărul cazurilor este în scădere în Constata. Autoritățile iau măsuri pentru prevenirea unor asemenea fapte. În acest sens, un psiholog din Elveția a venit în țara noastră pentru a-i învăța pe dascăli cum să gestioneze această problemă.

Se discută tot mai des despre cazuri de violență în unitățile de învățământ din România. Cea mai frecventă formă de violență este cea verbală, fie între elevi, fie chiar între elevi și profesori. Pentru a preveni aceste infracțiuni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean  și Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică și-au dat mâna în cadrul proiectului „Curaj Civic”.

Polițiștii de la Serviciul de Poliție de Proximitate înregistrează fiecare caz, iar cele mai des întâlnire infracțiuni se încadrează la furturi sau lovirile și alte infracțiuni. Totuși, se pare că numărul acestora este în scădere.

În cadrul proiectului, un psiholog din Elveția i-a instruit pe profesorii și psihologii școlari, dar și pe oamenii legii de la Poliția de Proximitate. Proiectul este finanțat de mai multe fundații din Elveția, iar costul pentru România este zero.

Medgidia și Mangalia sunt următoarele orașe în care vor avea loc cursuri. În total vor fi instruiți aproximativ 60 de cadre didactice.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea