Știați că astăzi a fost Ziua Delfinului?

În Marea Neagră trăiesc 3 specii de delfini: marsuinul, afalinul și delfinul comun. Iar până la ora actuală în apele românești au fost monitorizate apropximativ 2300 de exemplare. Chiar dacă fac parte din mamiferele protejate de lege, există multe cazuri în care aceștia sunt prinși în plasele pescarilor.

Înțelegem că doar restul de 5% este datorat faptului că în diferite zone ale mării sunt zone mai mult sau mai puțin poluate care în unele cazuri duc la eșuările delfinilor.

În ultimii ani la malul Mării negre au fost aduși mai mulți delfini care nu au mai putut fi salvați. Pentru acest lucru Ziua Delfinului a fost încă o dată promovată de voluntarii de la organizația Mare Nostrum. Tot ei au hotărât și strângerea de fonduri pentru a preveni aceste incidente neplăcute.

Totodată voluntarii transmit publicului că, dacă din întâmplare, văd un delfin foarte aproape de malul apei, să semnaleze prezența acestuia la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanţa sau la ONG-ul Mare Nostrum.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Adi Corchie