Ștergerea contului Yahoo Mail, grea misiune

Ștergerea contului Yahoo Mail este aproape o misiune imposibilă. Închiderea contului este posibilă doar acceptând o perioadă de grație de 90 de zile  timp în care să nu fie încercată nici o accesare a contului email.

Renunțarea la contul de Yahoo Mail nu este nici pe departe atât de simplă pe cât am fi crezut. Avem, pe de o arte, numeroasele site-uri şi servicii unde contul Yahoo Mail este menţionat ca unică modalitate de comunicare sau recuperare a unei parole rătăcite, însă nici dacă reuşim să trecem peste aceste obstacole simpla închidere a contului Yahoo Mail  nu rămâne doar o formalitate. După cum au aflat utilizatorii care au încercat acest lucru, închiderea contului Yahoo Mail este posibilă doar acceptând o perioadă de gratie de 90 zile, timp în care să nu fie încercată nici o accesare a contului email.

Altfel, simpla introducere a numelui de utilizator şi parola corectă anulează încercarea de ştergere a contului email, întreaga colecţie de mesaje reapărând intactă. Părând să confirme temerile, unele conturi Yahoo Mail au fost descoperite active şi la câteva luni după ce deţinătorii acestora au solicitat dezactivarea, indicând că termenul de 90 zile a fost între timp anulat prin accesarea neautorizată a contului email. În mod ideal, ştergerea definitivă a unui cont de utilizator ar trebui să fie confirmată prin nerecunoaşterea datelor de autentificare introduse, cu un mesaj anunţând inexistenţa contului email solicitat. O posibilă soluţie pentru evitarea acestor neplăceri ar putea fi schimbarea parolei chiar înainte de a solicita ştergerea contului de utilizator.

Redactor: Camer Niță