Stelian Fedorca și Ecaterina Andronescu au dezbătut propuneri de modificare a Legii Educației Naționale

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bi9Y-uYZhU4[/youtube]Secretarul de stat Stelian Fedorca și Ecaterina Andronescu,  președintele Comisiei de Învățământ din Senat au dezbătut la o ședință de lucru organizată la Constanța propuneri de modificare a Legii Educației Naționale. La eveniment au participat inspectorul școlar general Răducu Popescu și directorii unităților de învățământ constănțene. Scopul întâlnirii a fost o mai bună cunoaștere a problemelor cu care se confruntă cadrele didactice, dar și căutarea soluțiilor pentru îmbunătățirea sistemului de educație.

Evenimentul a strânit interesul cadrelor didactice constănțene care au participat în număr mare la ședința de lucru. Astfel că, după ce s-a discutat metodología din anul școlar 2013-2014 și pregătirea simulărilor pentru examenele naționale a urmat un dialog între profesori  și reprezentanții Ministerului Educației .

Unii profesori nu s-au sfiit să spună că nu sunt motivați să își desfășoare activitatea, alții sunt de părere că ar trebui să se organizeze un concurs public pentru ocuparea postului de director într-o únitate de învățământ, același lucru fiind valabil și pentru ocuparea funcției de inspector de specialitate. Un alt caz care a intrat în atenția fostului ministru al Educației a fost faptul că în localitatea Independența sunt doar patru copii care la anul vor învăța la clasa pregătitoare, număr prea mic pentru înființarea unei clase.

Alte probleme care au fost dezbătute au fost legate de bacalaureatul profesional, învățământul obligatoriu, clasa 0 și reînființarea școlilor de Arte și Meserii.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.