Stațiunile de la malul mării se pregătesc pentru adevăratul val de turiști…de la 1Mai

La acestă dată se deschide oficial sezonul turistic, iar stațiunile din sud sunt cosmetizate pe ultima sută de metri.

După o scurtă vizită prin stațiunile turistice din sudul litoralului, am constatat că fiecare se gospodărește cum poate pentru întâmpinarea turiști ce vor poposi la mare de 1 Mai. În stațiunea Neptun, de exemplu, centrul arată acum ca un șantier, însă autorităţile promit la început de sezon estival o stațiune modernă.

Așadar, pe Aleea Trandafirilor, cea care străbate centrul stațiunii am găsit muncitori care lucrau la refacerea sistemului de canalizare, construiau borduri şi parcări și instalau cabluri de electricitate pentru iluminatul stradal. Inclusiv în stațiunea Venus se fac pregătiri, întocmai pentru ca turiștii să meargă pe un drum ca în palmă. Iar vremea capricioasă din aceste zile, nu i-a împiedicat pe unii să admire peisajul oferit de mare.

În ultima stațiune din sudul litoralului românesc, poate şi cea mai aglomerată de 1 mai…Vama Veche, porțiunile de plajă au fost deja brăzdate.

Indiferent dacă stațiunile vor fi sau nu pregătite așa cum se cuvine pentru deschiderea sezonului, turiștii vor avea ultimul cuvânt la capitolul turism.

Reporter: Nicoleta Bujor ; Imagine: George Dima