Stațiunea Saturn, modernizată cu bani europeni

Vești bune pentru litoralul românesc! Staţiunea Saturn va fi modernizată cu bani europeni.  Valoarea totală a proiectului este de aproape 20 de milioane de lei, iar Primăria Mangalia a anunţat că până la sfârşitul acestui an vor fi semnate contracte de finanţare atât pentru modernizarea staţiunii Neptun-Olimp, cât şi a falezei Mangalia – Saturn.

La Primăria Mangalia a fost lansat proiectul „Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn”, finanţat din fonduri europene. Acesta este destinat creşterii numărului de turişti şi punerii în valoare a zonei de sud a litoralului. Proiectul urmează a fi implementat până la data de 31 octombrie 2019. În cadrul modernizării vor fi reabilitate trotuarele, iar drumurile asfaltate. De asemenea, va fi amplasat mobilier urban modern și amenajate spaţiile verzi, iar reţeaua de iluminat public va fi refăcută.

„Am depus acest proiect încă din toamna anului 2016. După aproape doi ani de analize şi evaluări, am semnat contractul de finanţare în vara acestui an. Acum, suntem în perioada de licitaţie şi sperăm ca la începutul anului viitor să intrăm cu lucrările în teren”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Potrivit edilului, în urma implementării acestui proiect, staţiunea Saturn va avea panouri de informare cu led, staţii de autobuz, totemuri de semnalizare, piste şi staţii de biciclete, alimentate cu energie solară. Totodată, acesta a spus că vor urma şi alte proiecte de modernizare, cu fonduri europene.

„Ne bucurăm că am deschis seria reabilitării staţiunilor din zona de sud a litoralului. Până la sfârşitul acestui an, vom semna alte contracte cu finanţare UE, pentru modernizarea staţiunii Neptun-Olimp, dar şi a falezei Mangalia-Saturn”, a precizat primarul Radu Cristian

Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 20 de milioane de lei, din care Primăria Mangalia va contribui cu aproximativ 400 de mii de lei.

Redactor: Oana Jărloianu