Statisticile pompierilor de la ISU Dobrogea sunt îngrijorătoare (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UiCgUwmmBmE[/youtube]Rata incendiilor este de 60 la suta de mii de locuitori. Asta înseamnă, că, de la întâi ianuarie și până în prezent, s-au înregistrat nu mai puțin de 430 de incendii, 110 dintre acestea fiind la locuințe. Pentru că încep să se înregistreze valori de temperatură tot mai mici, oamenii vor folosi intens sistemele de încălzire, iar astfel vor crește riscurile de incendii.

Specialiștii oferă o serie de sfaturi pentru a evitarea incendiilor. Se recomandă curățarea coșurilor și a hornurilor de la sobe, evitarea improvizațiilor electrice, dar și supravegherea copiilor atunci când există surse de foc. De asemenea, multe dintre incendii izbucnesc în bucătării, din cauza oalelor uitate sau a grăsimilor adunate pe aragaz. În cazul centralelor termice, nu este deloc recomandat să se încerce remedierea defecțiunilor de către persoane neautorizate.

De la începutul anului, în județul Constanța s-au înregistrat șase victime ca urmare a incendiilor din gospodării și apartamente, iar patru dintre acestea au decedat.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.