Statistici îngrijorătoare privind cancerul la sân

Statistici îngrijorătoare în ceea ce privește cancerul la sân. 15% dintre femeile testate în cadrul unei campanii derulate de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, au prezentat anormalități la sâni. Mai grav, aproape 50% dintre acestea aveau formațiuni de natură canceroasă.

Statistici îngrijorătoare, în cadrul campaniei “Nu am făcut destul”, derulată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer. 80 % dintre femeile testate au dezvăluit că nu au făcut niciodată un control la sâni. Din totalul celor examinate, 15 % au prezentat anormalități la sâni, iar aproape 50% dintre acestea aveau formațiuni de natură canceroasă.

În cadrul campaniei s-a constatat că numărul femeilor depistate cu anormalități la sâni, este în continuă creștere, de la an la an. Examinările gratuite au fost realizate în octombrie și noiembrie de către medici rezidenți și studenți mediciniști din Iași. Cadrele medicale au informat peste 1000 de femei atât despre importanța autoexaminării sânilor, cât și despre cea a controalelor regulate.

Cele care au fost descoperite cu noduli sau alte afecțiuni la sân au putut beneficia pe loc de o ecografie mamară. Președintele FABC consideră că este nevoie ca și în România să se implementeze rapid un program de monitorizare, în conformitate cu recomandările europene.

Redactor: Isabela Boantă