Stații de epurare mai eficiente

S.C. RAJA S.A. este partener într-un important proiect de îmbunătățire continuă a eficienței stațiilor de epurare a apelor reziduale din statele riverane Mării Negre. CISWASTEWATER este un proiect în valoare de aproximativ 460 000 de euro la care au participat parteneri din șapte țări.

S.C. RAJA S.A. participă la CISWASTEWATER, un important proiect de îmbunătățire a eficienței stațiilor de epurare din zona Mării Negre. În cadrul proiectului au participat parteneri din țări precum Bulgaria, Grecia, Armenia, Republica Moldova și Georgia. Avantajele sunt deosebit de importante pentru economie și pentru mediul înconjurător.

Printre ramurile care beneficiază se numără turismul și activitățile piscicole, având în prim-plan populația locală. RAJA a făcut pași importanți prin acest proiect.

Modernizarea unei stații de epurare nu înseamnă numai echipamente noi ci și oameni bine instruiți și un management de calitate. În acest sens au fost realizate patru manuale în care au fost abordate cele mai moderne metode și instrumente din modelul managementului, implementate atât de RAJA cât și de partenerii străini. Valoarea proiectului este aproximativ 460 000 de euro, cu 90 % finanțare europeană în cadrul programului Operațional Comun- Bazinul Mării Negre.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Adrian Florea