Stație nouă de epurare la Fetești

Municipiul Fetești dispune de o stație de epurare la cele mai înalte standarde, grație unui proiect implementat de S.C. RAJA S.A. Investiția se ridică la aproximativ 26 de milioane de lei, iar până la finalizarea construcției, sistemul de canalizare era dirijat direct în brațul Borcea.

S.C. RAJA S.A. continuă investițiile pe fonduri europene. Cea mai recentă realizarea este stația de epurare de la Fetești, care beneficiază de cea mai nouă tehnologie. Inaugurarea a avut loc în prezența reprezentanților RAJA, dar și a autorităților locale ialomițene.

Stația de epurare este una dintre cele mai moderne din România fiind prevăzută cu treaptă terțiară. Ea asigură separarea și îndepărtarea elementelor impurificatoare, conținute în apele uzate, aducându-le la limitele admise pentru descărcare.

Investițiile totale realizate în municipiul Fetești au o valoare totală de 85 de milioane de lei, la asigurarea fondurilor necesare contribuind și RAJA cu o cofinanțare de 12.2 milioane de lei, iar Unitatea Administrativ Teritorială Fetești cu doar 1.6 milioane de lei.

Realizarea investițiilor din județul Ialomița nu a fost deloc ușoară. Pe timpul realizării contractelor au fost întâmpinate numeroase dificultăți din cauza complexității lucrărilor. Au fost executate lucrări pe drumuri județene și naționale, la subtraversarea lor, iar o parte din execuții au fost blocate temporar din cauze juridice legate de punerea la dispoziție a terenului necesar.  Pentru rezolvarea problemelor, RAJA a oferit suport reprezentanțiilor Unității Administrativ-Teritoriale.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea