Stație de epurare modernizată

După îndelungi așteptări locuitorii din Medgidia vor scăpa de mirosurile neplăcute. Asta deoarece lucrările la stația de epurare se apropie de final. Proiectul de modernizare face parte din Programului Operaţional Sectorial Mediu, iar reprezentanţii SC RAJA SA spun că stația va funcționa de la mijlocul lunii noiembrie.

Când s-a luat decizia de a fi modernizată, stația se afla în exploatare. Însă, datorită gradului avansat de uzură fizică, instalațiile nu puteau asigura condiţiile generale de calitate a apelor uzate. Astfel, că s-a hotărât retehnologizarea acesteia. În prezent, în cadrul stației de epurare de la Medgidia se realizează o parte din ciclul de epurare al apei. Însă mai sunt lucrări care nu s-au încheiat.

Schema de epurare aleasă corespunde debitelor caracteristice de ape uzate şi concentraţiilor indicatorilor de poluare. Se urmăreşte reţinerea materiilor în suspensie, a substanţelor flotante, dar și eliminarea substanţelor organice biodegradabile. Pe lângă toate aceste sisteme noi mai este nevoie de alte lucrări.

Contractul de proiectare şi execuţie „Retehnologizare şi introducerea treptei de epurare avansată la staţia de epurare – localitatea Medgidia” face parte din Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa-Ialomiţa”, din cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu.

Redactor: Paul Alexe