Staţie de epurare modernizata (VIDEO)

După îndelungi plângeri, locuitorii din apropierea staţiei de epurare Constanţa Sud a SC RAJA SA vor scăpa într-un final de mirosurile neplăcute. Reprezentanţii societăţii au demarat lucrările de modernizare finanţate cu bani europeni. Astfel în 2013, constănţenii vor respira un aer mai curat şi datorită plantării de arbuşti în zonă.

Staţia de epurare Constanța Sud deservește 70% din populația municipiului, însă locuitorii din zona km 5 au fost mereu defavorizaţi pentru că au suportat mirosurile degajate de la instalaţia de tratare a apei. Acum însă, coşmarul lor va lua sfârşit. Conducerea SC RAJA SA a semnat în luna iunie a anului trecut un contract în valoare de 15, 7 milioane de lei fără TVA cu o firmă spaniolă. Fondurile sunt asigurate de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial de Mediu. Lucrările se vor finalize la mijlocul anului 2013. Ca măsură de protecție împotriva mirosului reprezentanţii societăţii intenționează să planteze zeci de mii de arbuști.

În plus, SC RAJA SA mai are în derulare alte doua contracte pentru extinderea staţiilor de epurare  Mangalia şi Medgidia. Investiţiile fac parte din programul record de peste 270 de milioane de euro accesat de societate împreună cu Consilul Judetean Constanţa. Iar planurile conducerii nu se opresc aici.

Societatea RAJA deține în prezent 12 stații de epurare iar până în anul 2013 conducerea intenționează să construiască alte 5 . De asemenea, pentru a nu emana mirosuri în stațiunea Mamaia, stația de epurare Constanța Nord va fi acoperită.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima