Statie de epurare modernă inaugurată în Buftea

SC RAJA SA a inaugurat, la Buftea, lângă București, o nouă stație de epurare, construită la cele mai înalte standarde de mediu.  Stația modernă va asigura tratarea debitelor de apă uzată din localitățile Buftea, Crevedia și Corbeanca. Pentru că momentul a fost unul festiv, inaugurarea a avut loc pe fondul melodiilor interpretate de fanfara Raja Sa „Muzica apelor“.

În mai puțin de doi ani, dar cu eforturi uriașe, a fost finalizată cu succes stația de epurare din orașul Buftea, care folosește una dintre cele mai moderne tehnologii din domeniu. Noua stație a fost realizată în cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța – Ilfov“.

Contractul pentru construcția noii stații de epurare a fost semnat în anul 2014, iar lucrările propriu-zise au decurs într-un ritm extrem de alert. Investiția totală se ridică la 222 de milioane de lei, iar compania de apă a asigurat o co-finanțare de 59 de milioane de lei.

Capacitatea noii stații de epurare este proiectată pentru peste 53.000 de persoane.

Noua stație de epurare din județul Ilfov va asigura tratarea debitelor de apă uzată din localitățile Buftea, Crevedia și Corbeanca.

Proiectele cu finanţare europeană, dezvoltate pe exerciţiul financiar 2007-2014 de către compania de apă din Constanţa, sunt aproape de finalizare. În cadrul celui de-al treilea proiect finanțat cu fonduri nerambursabile s-au realizat peste 98 de mii de metri de rețea de apă, aproape 110 mii de metri de rețea de canalizare, o staţie de epurare ape uzate, două staţii de tratare a apei potabile, 23 de staţii de pompare şi 19  fronturi de captare a apei.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes