Startul Regatei Marilor Veliere

Cei care se află zilele acestea la malul mării nu vor sta în camerele de hotel. Regata Marilor Veliere a debutat astăzi, 8 septembrie, iar toți cei care vor să vadă unele dintre cele mai frumoase nave au ocazia să o facă în acest weekend. La startul regatei se află 13 veliere din șase țări.

Portul Constanța este locul de unde se dă startul Regatei Marilor Veliere și în 2016. Vasele vor putea fi admirate de turiști și constănțeni până pe 11 septembrie. Din țara noastră, navele vor mai ajunge în două porturi rusești, urmând ca pe 1 octombrie să ajungă la Varna, unde se va încheia competiția. Nu mai puțin de 13 veliere din șase țări se aliniază la start. Echipajele numără peste 1000 de membri.

Constanța oferă cele mai bune condiții pentru desfășurarea acestui eveniment. Acesta este și motivul pentru care a fost ales ca port principal pentru competiție.

 “Este un sentiment unic să poți participa la un astfel de eveniment”. O spune chiar unul dintre marinarii aflat la bordul unui velier rusesc. Elay se simte onorat să facă parte din echipajul navei Mir în această competiție.

Duminică, toate cele 13 veliere vor porni într-o paradă de-a lungul țărmului românesc. Cei care se vor afla în stațiunea Mamaia, le vor putea observa chiar de pe malul mării.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea