Start Up Nation 2018

Îndrăzniți, eu am încredere în voi iar statistica oficială ne arată că românii au un spirit creativ și antreprenorial înnăscut! Acesta a fost îndemnul și încurajarea cu care, secretarul de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a venit la Constanța pentru a da startul planului național de suport antreprenorial pentru anul 2018.  

Start Up Nation este un proiect național, de mare anvergură care își propune formarea, sprijinul și suportul viitorilor antreprenori. În cursul dimineții de 18 octombrie a sosit al Constanța Paula Marinela Pîrvănescu secretarul de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru a declara oficial deschiderea sesiunii pentru anul 2018 a Start Up Nation. Cea mai bună gazdă pentru această ședință a fost desemnată universitatea Ovidius, pentru tăria cu care crede în aceleași valori. La întâlnire au participat reprezentanți ai Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Camerei de Comerț, firmelor aplicante în cadrul programului Start Up Nation dar și mari antreprenori din regiunea de Sud-Est. De asemenea, au fost prezenti si consultanți bancari preocupați în egală măsură de acest domeniu. Cuvântările de deschidere susținute de catre invitați au fost precedate de secretarul de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

După un scurt bilanț al anului 2017 a fost prezentată platforma pentru anul 2018. Mesajul sublinat a fost încrederea pe care secretarul de stat o manifestă față de tinerii aflați la început de drum care cred în visul lor. Paula Marinela Pîrvănescu a mai vorbit și despre felul în care s-a intervenit în noul format astfel încât accesul la program să fie cât mai la îndemână pentru toți cei care își doresc acest lucru.

Sala Senatului a fost și de această dată neîncăpătoare. La final, toți cei prezenți au avut ocazia să adreseze întrebări reprezentantului guvernamental.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet