Start în regalul nautic al sezonului estival 2016

Toate pânzele sus! Acestea au fost cuvintele care s-au auzit la Eforie, la cea de-a cincea editie a Cupei Dobrogei la Yachting. Zeci de echipaje se intrec intr-o competitie complexa care se desfasoara pe doua clase si care reuneste sportivi de toate varstele. Copiii se întrec pe distanţe scurte, în timp ce marile veliere trebuie să înfrunte valurile până la Balcic.

A cincea ediţie a regatei Dobrogei a aliniat la start aproape 50 de veliere mari si alte 40 de ambarcatiuni de mici dimensiunui.  Ele concureaza pe două secţiuni, iar performanţele vor fi cronometrate separat. Cea mai dură cursă are peste o suta de kilometric, iar echipajele trebuie să parcurgă distanţa fără niciun ajutor de la uscat

Startul competitiei a fost destul de lent si asta din cauza vantului care nu a suflat cu mai mult de 15 kilometri pe ora. Tocmai lipsa vântului e cea care face să se evidenţieze echipajele bune.

Cei mai mici competitiori sunt de departe şi cei mai nerăbdători să intre în cursă. Printre concurenţi sunt şi fete, care se lupta de la egal la egal cu băieţii .

Echipajele care vor ajunge pe primele locuri la Balcic vor fi premiate  în cadrul unei festivităţi special organizate de bulgari. Cei mai buni vor primi diplome, medalii, dar si premii in bani. Apoi este programată o altă ceremonie de premiere, care se va desfăşura la Tabăra Luminiţa, în Eforie Sud. Regata organizata la Eforie deschide astfel regalul nautic din acest sezon estival.

Redactor: Mihaela Ciorbaru