Start în “războiul” pentru clasele pregătitoare

Astăzi, s-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare. Pentru anul școlar următor sunt disponibile, la nivelul județului Constanța, 7390 de locuri. Inspectorul școlar general face un apel către părinți să își înscrie micuții la școala de circumscripție.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Înscrierile se vor desfășura în perioada 27 februarie-16 martie, în intervalul orar 8,00-18.00, cu excepția zilelor de sâmbătă, cănd părinții sunt așteptați între orele 9 00-13.00. Inspectorul școlar general Gbariela Bucovală le sugerează părinților să solicite înscrierea copilului la școala de circumscripție. Cei care au preferințe când vine vorba de unitatea de învățământ vor depune o cerere de înscriere la școala respectivă, urmând ca în perioada 18-21 martie, în funcție de locurile rămase neocupate să primească un răspuns.

Din experiența anilor precedenți, se cunoaște faptul că cele mai bune școli sunt cele mai căutate și foarte mulți părinți fac rost chiar și de vize de flotant pentru ca micuții lor să prindă un loc la școala dorită.

Reporter: Camer Niță / Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea