Start la Campionatul Mondial de Bob și Skeleton

Piațeta Cazino din Mamaia a fost locul unde s-a dat startul Campionatului Mondial de bob-skeleton starturi. Ceremonia de începere a concursului a fost una impresionantă. Peste 80 de sportivi din 11 țări au luat partea la defilarea care a avut loc în Stațiunea Mamaia.

Debutul campionatului mondial la bob și skeleton a fost la înălțime. Delegațiile tuturor celor 11 țări participante au defilat prin stațiunea Mamaia până la locul de desfășurare a competiției: piațeta Cazino, acolo unde a fost deja amenajată pista cu șine.

În total, peste 80 de sportivi vor participa la competiție. România a înscris numărul maxim de echipaje. Astfel, la campionatul mondial țara noastră va concura cu șase echipaje de bob 2, șase de skeleton și două de bob patru masculin.

Germania va arunca în luptă și o campioană olimpică de tineret la monobob, performanță obținută chiar în acest an la Lilllehammer.

Una dintre cele mai vesele echipe de la acest campionat mondial, cea a Braziliei speră să obțină medalii, însă la rândul lor se tem de echipele puternice care participă.

Echipajul românesc cu cele mai mari șanse la o medalie este cel compus din Andreea Grecu și Olivia Vild. Și ceilalți concurenți speră însă la o medalie pentru România.

Campionatul Mondial se desfășoară pe parcursul a două zile, vineri și sâmbătă în Piațeta Cazino din Mamaia.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea