Starea de alertă, votată în Parlament cu șicane de ambele părți

Cele două Camere reunite ale Parlamentului s-au întrunit pentru a vota starea de alertă instituită după ieșirea României din starea de urgență.

Așa cum se obișnuiește, ședința nu a fost lipsită de acuzații reciproce, mai ales că opoziția a venit cu modificări. Una dintre acestea se referă la obligația Guvernului de a furniza măști de protecție populației.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a vorbit despre faptul că se încalcă legea prin încuviinţarea unei Hotărâri de Guvern în Parlament.

”Aţi stabilit că hotărârea de Guvern trebuie aprobată de Parlament. Râde lumea de noi. Încălcaţi legea”, a afirmat Daniel Fenechiu, anunţând că senatorii PNL vor vota pentru încuviinţarea stării de alertă.

În schimb, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că nu are pregătirea juridică a lui Fenechiu și că dacă într-adevăr se încalcă legea el închide ședința.

”Suspend şedinţa, chem liderii, nu sunt un jurist marcant ca dumneavoastră, nu are rost să continuăm şedinţa. Să întrunim comitetul liderilor”, au fost cuvintele lui Marcel Ciolacu.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a cerut, însă, continuarea ședinței comune, întrucât starea de alertă trebuie să intre oficial în vigoare.

”Vă rugăm să ducem procedura la capăt; e important să avem acest act normativ adoptat astăzi”, a zis Florin Roman.

A intervenit și liderul Pro România, Victor Ponta:

„Oricine trece de anul doi la Drept știe că în Parlament nu votezi Hotărâri de Guvern”, a spus Ponta.

Astfel, ședința celor două Camere a continuat, iar starea de alertă a fost votată cu 372 de voturi pentru, 37 de voturi  împotrivă și 7 abțineri.

Redactor: Daniel Albu