Stadionul din strada Badea Cârțan din Constanța este din nou într-o stare deplorabilă

Deși în timpul campaniei electorale s-a făcut curățenie și s-au tăiat buruienile, acum situația este din nou îngrijorătoare. Gunoaiele sunt la tot pasul, iar vegetația sălbatică nu mai permite nimănui să facă sport în zonă.

A trecut campania electorală, astfel că din nou s-a ales praful de multe promisiuni. Baza sportivă din strada Badea Cârțan, de pildă, se află în aceeași situație mizerabilă. Asta în condițiile în care, cu puțin timp înainte de alegeri s-a făcut curat, s-au tăiat buruienile și chiar era luată în calcul posibilitatea ca pe stadion să se poată organiza din nou activități sportive.

Buruienile au crescut atât pe terenul de sport, cât și în împrejurimi. Mărăcinii și vegetația crescută exagerat fac practic imposibilă misiunea celor care mai veneau uneori pentru câteva minute de mișcare. La câțiva metri, în zona fostului bazin, situația este chiar și mai gravă. Apa din bazin degajă un miros insuportabil, iar gunoaiele aruncate creează un peisaj decupat parcă din filmele de groază. Per ansamblu, situația este una deplorabilă.

Autoritățile locale  cunosc problema din zonă și spun că vor interveni în curând pentru o nouă etapă de curățenie. Proiectele sălii de sport ultramoderne și a bazinului de înot, care urmau să fie construite, sunt încă destul de îndepărtate.

Proiectul sălii polivalente se află acum în stadiul de prefezabilitate, așa cum au declarat reprezentanții primăriei. Probleme sunt însă și cu parcul arheologic, acolo unde contestațiile blochează lucrările. Un nou termen a fost fixat pentru luna noiembrie.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea