“Spunem NU distrugerii parcului Tăbăcărie”

Aproape 5.000 de persoane au semnat petiția lansată în mediul online sub denumirea: „Spunem NU distrugerii parcului Tăbăcărie”. Acest fir de verdeață, atât de important pentru o speranță de viață sănătoasă, este privit cu multă seriozitate de constănțeni.

Tăbăcăriei este practic, singurul parc puțin mai mare din orașul Constanța, în condițiile în care la capitolul parcuri orașul stă foarte prost. Reprezintă o rezervație naturală care se întinde pe o suprafață de cca. 100 de ha în jurul lacului Tăbăcărie din Constanța, cuprinde lacuri interioare cu vegetație luxuriantă unde o varietate de păsări își găsesc cuibul. Este un paradis sufocat de coloși de metal și beton, de macarale, schele și parcări de mașini.

Chiar și așa rămâne un loc îndrăgit de copii pentru că pot alerga și se pot juca în voie, atât în spațiul special delimitat pentru cei mici cât și pe aleile și pajiștile parcului. Aici bătrânii au ocazia să iasă la o plimbare în aer liber, în natură, părinții să-și scoată copiii la joacă înconjurați de verdeață, nu în parcarea plină de mașini din fața blocului, tinerii se pot întâlni la o plimbare de mână sau cu bicicleta, nu doar în mall, în spațiu închis. Toate aceste aspecte nu reprezintă doar tabloul unor momente de melancolie, sunt fundamentul unei vieți sănătoase. În ultima vreme această oază se împuținează din ce în ce mai tare sub amenințarea fără drept de echivoc a intereselor de natură materială care lasă impresia că nu suportă nimic din ce are fir de viață în structură ci totul trebuie redus la impersonal, rece..adică nimic..

Puși pe gânduri de aceste realități sumbre constănțenii au ales să apere Parcul Tăbăcăriei dând curs petiției lansate în mediul on line sub numele de „Spunem NU distrugerii parcului Tăbăcărie”.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet