Spulberați pe trecerea de pietoni

Scene de coșmar în apropierea Palatului de Justiție din Suceava. O mamă a murit, iar copilul ei de un an şi jumătate este în comă, după un accident înfiorător. Femeia, ofiţer la Jandarmerie, îşi plimba fetiţa în cărucior, când un şofer de 26 de ani le-a lovit în plin chiar pe trecerea de pietoni. Mașina este înmatriculată în județul Constanța, iar accidentul fatal a fost suprins de camerele de supraveghere. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Cu viteză uluitoare, o maşină spulberă de pe trecerea de pietoni o tânăra mamă şi pe fetiţa ei aflată în cărucior. În urma impactului, amândouă sunt aruncate câţiva metri, până pe trotuar.

Martorii spun că tânărul șofer gonea cu o viteză de100 de kilometri la oră. Chiar el a recunoscut că nu a frânat deloc, dar că a avut intenţia de a o evita pe femeie.

“Dacă eu nu am frânat, puteam să mă duc şi până la trecerea cealaltă. Eu nu am frânat pentru că am vrut să o evit. Am avut intenţia să o evit şi ea a sărit cu căruciorul în faţa mea”, a declarat şoferul.

Femeia, în vârstă de 40 de ani, a fost proiectată în aer zeci de metri în urma impactului violent, suferind răni grave. Aceasta a fost găsită inconștientă de către echipajele medicale chemate de urgență la fața locului. Copilul, aflat în cărucior, a fost proiectat şi el aproape 30 de metri distanță de locul impactului. Bebelușul a fost adus la ambulanță de către martorii prezenți la fața locului.

Din nefericire, tânăra a murit la spital, iar copilul ei este în comă. Irina, a fost căpitan la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni şi era în concediu de creştere a copilului. Zeci de oameni care o cunoşteau sunt în stare de şoc. Accidentul s-a produs pe bulevardul care străbate centrul oraşului Suceava. Oamenii spun că zona este extrem de periculoasă și că  trecerea de pietoni nu este semaforizată şi nici prevăzută cu limitatoare de viteză. Bărbatul de 26 de ani avea permis de un an, iar mașina pe care o conducea era înmatriculată în județul Constanța.
Acum, șoferul este cercetat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă şi riscă să fie condamnat la închisoare.

Redactor: Oana Jărloianu