În sprijinul copiilor cu boli incurabile

Atlantic 4, prima echipă românească ce va traversa Oceanul Atlantic vâslind, a pornit, de la Marina Limanu, în cursa de traversare a Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle. Ar fi prima echipă din lume care realizează acest lucru, echipajul dorind să realizeze, în același timp, un record de viteză.

Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Alexandru Dumbravă sunt cei 5 membri ai echipei Atlantic4, care vor vâsli neîntrerupt aproximativ 1200 km, până la Batumi (Georgia). Echipa de români a aplicat la Guinness World Records tentativa de a doborî recordul mondial de traversare a Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle, care în prezent este de 29 de zile.

Traversarea Mării Negre constituie o etapă foarte importantă din pregătirea echipei de români pentru provocarea Atlantic Challenge de a traversa Oceanul Atlantic vâslind –  și este făcută în aceeași barcă cu vâsle ce va fi folosită și în marea cursă pentru care se antrenează.

Membrii echipajului au ajuns să se cunoscă foarte bine, completându-se reciproc în cazurile extreme:

Echipa Atlantic4 concurează pentru împlinirea unei cauze sociale: completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau incurabile – HOSPICE Casa Speranței. Susținătorii pot dona pe pagina afișată pe ecran.

http://hospice.galantom.ro/atlantic4.

Lipsa îngrijirilor de specialitate este mult mai gravă în rândul copiilor.

Întreaga aventură a echipei „Atlantic 4” va putea fi urmărită pe pagina de internet dedicată www.atlantic4.ro, iar evoluția parcursului echipei pe mare, în timp real, prin GSP.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin