Sprijin pentru tinerii afaceriști

Seminarul se desfășoară pe o perioadă de 7 zile, iar în acest interval tinerii întreprinzători vor învăța noțiuni extrem de importante pentru dezvoltarea unei afaceri în sud-estul Europei. Eșecul pe care mulți l-au cunoscut este datorat lipsei de informare și cunoștințe.

Chiar dacă de multe ori ideile unei afaceri sunt extrem de bune, contează modul în care întreprinzătorul începe activitatea. Și în multe cazuri dorințele devin realitate.

Cea mai mare parte a tinerilor antreprenori de astăzi se confruntă însă cu probleme legate de finanțare. Oamenii de afaceri din țară spun că au fost cazuri când ei înșiși au sprijinit anumite idei din punct de vedere financiar.

Primii trei ani de zile sunt cei mai importanți pentru o afacere nouă. Un plan de afaceri poate ține o companie pe piață, la fel și parteneriatele fără de care o companie se poate pierde. Workshopul care se desfășoară în aceste zile la Constanța este susţinut de doi experţi germani, totul în cadrul proiectului „Cooperare economică între landul Renania Palatinat şi Europa de Sud Est”.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: George Dima