Sprijin pentru copiii cu dizabilităţi din Cernavodă (VIDEO)

In orașul Cernavoda își desfășoară activitatea, de peste un deceniu, centrul de zi al fundației World Vision pentru recuperarea copiilor și tinerilor cu dizabilități. Personalul calificat împreună cu parinții și voluntarii contribuie cu toții pentru a le face viaţa mai uşoară pacienţilor care vin aici.

47 de copii trec pragul centrului de zi World Vision unde beneficiaza gratuit de programe speciale de recuperare dar și de o oază de liniște.

In cadrul centrului există personal de specialitate care acordă atenție deosebită fiecărui copil în parte. Echipa responsabilă de progresul copiilor este formată din kinetoterapeut, psihopedagog, psiholog, logoped și asistent social. Acestora li se alatură și părinții copiilor cu dizabiliăți care se implică activ în derularea proiectelor fundației, dar și voluntarii.

World Vision Romania este membru în cadrul parteneriatului internațional World Vision care activează în aproape 100 de țări. 200 de comunități din țara noastră printre care și orașul Cernavodă beneficiază de astfel de centre de recuperare pentru copii cu dizabilități.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae