Spre disperarea turiștilor…

După ce timp de 3 zile s-au bucurat de razele soarelui zeci de mii de turiști s-au îndreptat seara trecută spre case. Ca de fiecare dată cozile de mașini pe Autostrada Soarelui s-au întins pe zeci de kilometrii iar oamenii au fost nevoiți să se înarmeze cu nervi de oțel pentru a face față traficului infernal.

Între Cernavodă și Fetești, traficul s-a desfășurat bară la bară, până spre miezul nopții, spre disperarea șoferilor, care și-au pierdut cumpătul.

Cei mai „inventivi” dintre conducătorii auto blocați în trafic au depășit coloana kilometrică de mașini….pe banda de urgență, fără să mai țină cont de utilitatea specială a acesteia sau de polițiști.

Bulversați de situație, reprezentanții companiei de autostrăzi au lăsat o singură bandă de mers spre Constanța, restul de patru fiind folosite pentru a fluidiza ambuteiajele de pe autostradă. Soluția de compromis i-a revoltat însă pe ceilalți șoferi, care veneau dinspre București, spre mare, iar traficul s-a transformat și aici într-un test al răbdării.

La  punctul de taxare de la Feteşti au fost deschise șase ghișee, insuficiente, însă, pentru a face față fluxului mare de mașini.

Pe perioada sezonului estival 2012, guvernul a decis eliminarea taxei de pod, pentru cei care veneau vinerea la mare si plecau duminica, însă anul acesta măsura a întârziat să apară…

Reporter: Andreea Barbu / Roxana Oprea ; Imagine: Bogdan Grigorescu