Sportul militar a adus glorie României

Cea de-a 7-a ediţie a Jocurilor Mondiale Militare s-a încheiat iar delegaţia participantă a  Armatei României s-a întors acasă. Sportul militar a adus glorie țării noastre.

De la marele eveniment care s-a desfășurat la Wuhan, în China, sub egida Consiliului Internațional al Sportului Militar,reprezentanții României s-au întors cu nouă medalii, dintre care una de aur, patru de argint şi patru de bronz.

Medalia de aur a delegației României a fost câștigată de atletul Alin Firfirică, la aruncarea discului.

Medaliile de argint au fost obţinute de Ana-Maria Popescu la spadă, Andreea Chiţu la judo, Andrei Dukov și Suzana Georgiana Şeicariu la lupte libere. Bronzul a revenit sportivilor Eugen Patru la tir cu arcul olimpic pentru participanți cu dizabilităţi, Claudiei Nechita și lui Adrian Buhaniuc la box și la orientare lui Ionuţ Alin Zincă.

La Jocurile Mondiale Militare desfășurate în perioada 16-29 octombrie, România a participat cu 80 de sportivi. Din lotul reprezentativ al
Armatei României au făcut parte atât militari din unități ale categoriilor de forțe, cât și sportivi legitimați la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și din cadrul Universității Naționale de Apărare Carol I. Delegația a avut în componență și patru militari invalizi, care au participat la proba de tir cu arcul olimpic și atletism.

Armata României este membră a Consiliului Internațional al Sportului Militar din anul 1992.

Redactor: Mihaela Țânțaru