Sportul ar deveni materie obligatorie la bacalaureat

Sportul ar putea fi introdus ca materie obligatorie la bacalaureat. Noul proiect de modificare a Legii Educaţiei îi aparține deputatului PSD, Mihaela Huncă. Ea dorește ca prin adoptarea acestei propuneri legislative, elevii să participe la activitățiile sportive din programa scolara

Bacalaureatul ar putea cuprinde încă o evaluare obligatorie: cea de Educaţie Fizică. Cei care ar fi scutiţi de această probă, sunt elevii cu probleme medicale. În cadrul acestei evaluării, deputatul solicita sa fie acordate calificative, nu note. Odata cu această propunere legislativă se solicita şi creşterea numărului orelor de Sport. Astfel, elevii vor ajunge să facă cel puţin trei ore de sport, pe săptămâna. Ambele măsuri sunt prevăzute într-un proiect de lege depus de deputatul PSD, Mihaela Huncă. Ea dorește ca prin această modificare adusă Legii Educației să motiveze participarea copiilor la activităţile sportive. Statisticele arată că nouă din zece tineri stau, cel puţin opt ore, în faţa calculatorului sau a televizorului, şi unul din trei nu face mişcare, deloc.

Trebuie totusi specificat ca in acest moment peste 80% unitatile de invatamant preuniversitar nu au săli de sport. Mai mult, elevii au primit, anul acesta,un manual de sport de la ministrul Liviu Pop, pe care îl vor studia, în bănci.

Redactor: Lavinia Barbu