Sportivii din cadrul Maratonului Nisipului vor purta tricoul tricolor

Peste 1.000 de sportivi profesionişti şi amatori din România şi din străinătate vor purta tricoul tricolor la a V-a ediţie a Maratonului Nisipului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimentul sportiv internaţional Maratonul Nisipului va avea loc în data de 25 martie, pe plaja din staţiunea Mamaia. Anul acesta, organizatorii îşi doresc să transmită  românilor de pretutindeni un mesaj de unitate şi mândrie, purtând tricoul tricolor. Mai mult decât atât, la competiţia sportivă s-au înscris deja  un grup semnificativ de sportivi din Republica Moldova, care îşi doresc să sărbătorească, prin alergare, alături de fraţii lor din România şi să sublinieze legăturile puternice pe care o are “aceeaşi naţiune despărţită de o graniţă”, după un secol de la Marea Unire.

“Anul 2018 are o însemnătate aparte pentru toţi românii de pretutindeni, deoarece se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Cu acest prilej, am pregătit o surpriză pentru toţi participanţii la Maratonul Nisipului ediția a V-a. Cei peste 1.000 de sportivi amatori şi profesionişti vor alerga cu un tricou tehnic care poartă însemnele tricolorului, care simbolizează principiul egalității şi iubirea pe care o purtăm pentru toţi românii aflaţi în toate colţurile lumii.”, declară Daniel Antonaru, organizatorul evenimentului internaţional “Maratonul Nisipului”.

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține patru probe competitive și crosul Family Run.Maratonul Nisipului este una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip şi, în acelaşi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional.

Redactor: Isabela Boantă