Sportivii constănțeni, primii în lume

România are cu ce să se mândrească! Constanța, cu atât mai mult! Ne face o deosebită plăcere să constatăm că sportivi pregătiți în fosta cetate a Tomisului au reușit în domeniile lor și sunt pe primele locuri în lume. Îi amintim pe Simona Halep, Horia Tecău și Cătălina Ponor, care, în ultima săptămână, au reușit performanțe remarcabile.

Simona Halep reușește să se mențină în top 5 cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Constănțeanca noastră, ocupanta locului 2 WTA, s-a calificat la Turneul Campioanelor de la Singapore, pentru a patra oară consecutiv. Dacă în  2014, ea a ajuns în ultimul act, pierzând în faţa Serenei Williams, la celelalte două ediţii nu a reușit să treacă de faza grupelor. Sperăm însă că la această ediție a Turneului Campioanelor ce se va desfăşura între 22 şi 29 octombrie, Simona va avea mai mult succes și își va adăuga în palmares o nouă reușită. Până la Singapore, jucătoarea noastră de tenis va participa la Wuhan, între 22-30 septembrie şi la Beijing, între1 – 8 octombrie.

Pentru constănțeanul Horia Tecău, începutul de toamnă a adus un trofeu binemeritat. La ultimul turneu de Mare Șlem al anului, cel de la US Open, Horia a reușit să câștige titlul în proba masculină de dublu, alături de olandezul Jean-Julien Rojer. În palmaresul său se regăsesc 33 de titluri câștigate la dublu, dintre care 16 obținute alături de olandez. Jucătorul român nu vrea să se mulțumească doar cu victoriile de la Londra și New York și a anunțat că își propune să câștige un al treilea trofeu major, de această dată la Australian Open.

Gimnastica românească a întregistrat și ea succese la debutul lunii septembrie. În cadrul Cupei Mondiale Challenge de la Szombathely (din Ungaria), gimnaștii noștri au reușit să obțină patru medalii. Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu au obţinut câte o medalie de aur şi una de argint. Cătălina și-a adjudecat medalia de argint la sol și pe cea de aur la bârnă, iar Drăgulescu pe cea de aur la sărituri și argintul la sol. Cupa Mondială Challenge din Ungaria a reprezentat unul din ultimele teste pentru sportivii tricolori înaintea participării la Campionatele Mondiale de la Montreal, care se vor desfășura în perioada 2-8 octombrie.

Le urăm succes pe mai departe și să ne bucure cu rezultate excepționale și de acum înainte. Ne dorim să vedem tot mai des steagul României pe podium și imnul intonat la competițiile oficiale.

Redactor: Ramona Caba