Sportivii amatori și profesioniști s-au întrecut la TriChallenge Mamaia 2016

Sportivi amatori și profesioniști s-au întrecut în cea mai importantă competiție de triatlon din Europa de Est și Balcani. Trichallenge Mamaia 2016 a adunat la start peste 1500 de participanți din 10 țări. La categoria individual, câștigător a fost un tânăr sportiv de doar 15 ani, care a reușit să termine toate cele trei probe în 39 de minute și 52 de secunde.

Stațiunea Mamaia este deja consacrată pe harta internaţională a competiţiilor sportive importante de ani buni, iar TriChallenge 2016 a adus, în același loc, peste 1500 de participanți, atât din România, cât și din străinătate. De-a lungul celor opt ediții, TriChallenge Mamaia a devenit un festival sportiv de talie internațională și asta pentru că este cea mai importantă competiție de triatlon din Europa de Est și Balcani.

Evenimentele de acest gen aduc un mare plus atât stațiunii, care devine tot mai căutată și mai cunoscută în lume, dar și economiei orașului de la malul mării.

Sportivii au avut de trecut prin trei probe: înot, ciclism și alergare. Unii au venit pentru prima dată, alții sunt deja veterani ai acestei competiții.

În astfel de competiții este foarte importantă motivația, dar și susținerea celor din jur, iar participanții de anul acesta nu au dus lipsă de încurajări de pe margine.

Eric are 15 ani, este din Cluj și a venit la Mamaia special pentru această competiție. Este sportiv de performanță și îi îndeamnă pe toți cei care vor să își depășească limitele să participe la astfel de evenimente sportive. Tot el este și câștigătorul primului loc  la categoria individual.

Evenimentul are un fond total de premiere de aproximativ  30.000 lei, jumătate din acesta fiind alocat premiilor în bani, pentru categoriile open.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.