Sportivi internaționali s-au întrecut pe litoral

Cea de-a șaptea ediție a celui mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani, organizat în Mamaia, a adus la linia de finish campioni români și internaționali. Cei mai buni sportivi de triatlon din lume s-au întrecut în cadrul etapei de Cupă Europeană Premium și au luptat din greu să obțină un loc pe podium .

Cei mai buni triatlonişti profesionişti din lume s-au întrecut în Mamaia, în cadrul etapei de Cupă Europeană Premium, organizată sub licența Uniunii Internaționale de Triathlon. Sportivii internaționali au reprezentat peste 20 de țări. Cea mai dificilă probă a reprezentat-o înotul, deoarece condițiile meteo și valurile puternice le-au îngreunat misiunea.

Țara noastră a fost reprezentată de doi români, Alexandru Diaconu și Antoanela Manac. Cei doi au concurat cu nume importante precum Lisa Norden, medaliată la toate competițiile internaționale importante.

Întrecerile din cadrul Cupei Europene Premimum au fost urmărite îndeaproape de publicul care a făcut galerie sportivilor români și care speră că va mai avea ocazia să asiste la competiții de asemenea anvergură.

Fondul de premiere s-a dublat față de anul 2014, ajungând la 25 de mii de euro. Totodată, sportivii s-au luptat și pentru punctele oferite în clasamentul european de profil.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea