Spitalul orășenesc din Cernavodă se află în curs de acreditare

Spitalul orășenesc din Cernavodă a primit de curând vizita Comisiei Naționale de Acreditare. Înainte de asta, însă, pentru a avea șanse, conducerea unităţii medicale a întocmit dosare și fișe de autoevaluare, pentru a identifica modul în care se prezintă, din perspectiva indicatorilor specificați. Spitalul orășenesc a primit și raportul de evaluare întocmit de comisia națională de acreditare, iar acesta indică faptul că unitatea medicală s-a remarcat prin performanță.

În cadrul evaluării, Comisia de Acreditare a verificat mai multi indicatori, însă în prim-planul acestor controale a fost pacientul. Timp de câteva zile, au fost urmărite atât aspectele medicale și de dotare, cât și cele tehnice și de infrastructură. Odată obținută, acreditarea este valabilă cinci ani, timp în care nu se mai fac controale, decât dacă pacienții vor semnala nereguli în unitatea medicală.

Acreditarea are ca scop îmbunătățirea performanțelor spitalului și garantează faptul că unitatea funcționează la standardele stabilite.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca