Spitalul Municipal Medgidia: salariați fără salarii

Plata salariilor pentru angajații Spitalului Municipal Medgidia este in continuare sub semnul întrebării. La ultimele trei ședințe convocate de Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, nu a fost stabilit nimic concret în ceea ce privește remunerația acestora.

Primarul Valentin Vrabie a convocat consilierii locali pentru a aproba rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, pentru anul 2017. În ședința din 9 noiembrie 2017, Viceprimarul Medgidiei, Luminița Vlădescu, a votat împotriva documentului transmis de la spital, motivând că este un fals, întrucât persoana care semnase documentul nu mai era director economic. Nici în urma insistențelor doamnei viceprimar, bugetul rectificat de venituri și cheltuieli nu a fost înlocuit. La acea dată, Primarul Valentin Vrabie, a fost de acord cu decizia viceprimarului și a altor consilieri locali de a nu vota rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli.

Din cauza lipsei de cvorum, nici în ședințele de îndată convocate de primar, în 16 și, respectiv, 17 noiembrie, nu s-a putut aproba bugetul. Potrivit Luminiței Vlădescu,  primarul le-a transmis medicilor, înaintea ultimei ședințe, că vina pentru neaprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli îi aparține viceprimarului.

Aceasta a declarat:

„convocarea a fost din scurt, unii colegi de la PSD erau la cursuri, sunt profesori. Iar PSD nu are majoritate în acest consiliu. Să spună domnul primar de ce au lipsit cei de la ALDE, că doar dânsul e lider de partid la ALDE. În schimb, au venit angajaţii de la spital, care pe bună dreptate sunt supăraţi că nu şi-au luat salariile, dar nu eu sunt vinovată.”

După ședința din 17 noiembrie, primarul i-a cerut demisia Luminiței Vlădescu. Aceasta refuză să demisioneze și susține că este posibil ca primarul să urmărească o eventuală dizolvare a Consiliului Local.

A patra ședință a fost convocată pentru 20 noiembrie, de la orele 08.30.

Redactor: Mihaela Țânțaru