Spitalul mobil, în drum spre Constanța

Armata va instala la Constanța un nou spital de izolare și tratament. Un convoi de autocamioane care transportă Spitalul Modular de Izolare și Tratament achiziționat din Olanda a intrat astăzi în România, prin PTF Nădlac.

Zilele următoare, genişti şi topografi militari vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca la sfârşitul săptămânii să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a unității medicale.Spitalul Modular de Izolare și Tratament va funcționa ca o secție extinsă de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța. Spitalul va funcţiona cu monospecializare și vor fi tratați pacienții care prezintă cazuri ușoare și medii de infectare cu COVID-19.

Capabilitatea medicală militară va fi instalată de structuri din MApN în campusul militar ce va fi amplasat pe terenul stadionului „Portul” din Constanța. Operațiunile de pregătire a campusului sunt realizate cu sprijinul militarilor din Statul Major al Forțelor Navale, Statul Major al Forțelor Terestre, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Comandamentul Logistic Întrunit și Direcția medicală a MApN. Și în București armata a instalat un spital mobil ROL 2 care are în compunere corturi medicale și containere care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Redactor: Cristina Niță