Spitalul Militar Mobil a devenit funcțional

Medicii din Constanța au ajuns la punctul în care cer ajutorul Spitalului Militar pentru COVID, ridicat de Armată pe stadionul de la Gara CFR.

16 pacienți suspecți de coronavirus au fost trimiși direct către medicii Marinei Militare pentru a fi testați, evaluați și diagnosticați. În felul acesta ei nu mai ocupă paturi din spitalele județului, atât de necesare pacienților cu boli cronice. Spitalul Militar de campanie construit în luna martie, a fost activat acum, odată cu sosirea primilor localnici cu coronavirus.

Cei 16 pacienți suspecți de infecție cu coronavirus stau în corturile militare de campanie, izolați unii de alții. Fiecare localnic are un cort la dispoziție.

Autoritățile medicale au cerut ajutorul Armatei ca să degreveze spitalele din Constanța, Mangalia și Medgidia de timpii mari de așteptare a testelor pentru localnicii suspecți de boală. Toți acești oameni ar fi trebuit să stea singuri în câte un salon gol, până la aflarea diagnosticului. În felul acesta, un singur om făcea inutilizabile 4 paturi de spital. Momentan Spitalul de Campanie se ocupă doar de pacienții netestați încă, cei care au statutul de suspecți. În funcție de rezultatul testului PCR, ei sunt trimiși către  spitalele de Linia I și Linia a II-a.

Spitalul Marinei Militare are 168 de paturi în corturi de campanie și 4 paturi de Terapie Intensivă. În luna noiembrie când vine frigul, corturile vor fi înlocuite cu containere-spital.

Redactor: Cristina Niță