Spitalul Județean Constanța la control

Ministrul sănătății, Sorina Pintea a efectuat un nou control în plină noapte la Spitalul Județean Constanța unde a constatat numeroase nereguli. Sorina Pintea spune că problemele încep de la intrarea în secţii, unde nu există materiale de protecţie şi nici dezinfectaţi.

La neurologie, ministrul a găsit mizerie pe jos, suporturi de perfurzii pe care se vedeau urme de sânge şi prosoape de pânză murdare, acolo unde ar fi trebuit să fie unele de hârtie.

“Am fost pe secțiile de neurologie, cardiologie și pediatrie. Secția pediatrie este cea mai în regulă, din punct de vedere a colectării deșeurilor periculoase, a aspectului general de curățenie, existența dezinfectanților la intrare și la ieșire din secție. Dezastru este în secția de neurologie. Dezastru, debandadă, o lipsă de organizare totală. De ramarcat ca în toate cele trei secții lipsesc la intrare materialele de protecție, echipamentele de protecție, dar repet, Secția de neurologie nu este în regulă”, a afirmat Sorina Pintea.

Drept urmare, Sorina Pintea a propus demiterea asistentei-şefe a secţiei de neurologie și a menționat că povestea cu “merge și așa” nu o mai tolerează.

A doua  propunere de demitere s-a îndreptat către Unitatea de Primiri Urgenţe, unde rudele pacienţilor s-au plâns ministrului că sunt repezite de angajaţii spitalului, că se așteaptă prea mult pentru preluarea bolnavilor de către medici și că nu primesc informațiile necesare legate de starea de sănătate a apropiaţilor lor. Referitor la timpii mari de așteptare aici, ministrul a precizat că va găsi soluții în acest sens până la începerea sezonului estival.

Prezent la controlul efectuat de ministrul Sănătății, peședintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, l-a criticat pe managerul unității medicale.  Cătălin Grasa a fost apostrofat de acesta din cauza absenței la acțiunea de verificare demarată de Sorina Pintea cu toate că a fost anunțat .

În urma rezultatelor vizitelor pe care le-a făcut la alte spitale din țară ministrul Sănătăți a spus că față de Spitalul Județean Ploieși, cel din Constanța se prezintă puțin mai bine, dând totodată ca exemplu pozitiv unitatea medicală din localitatea Gherla.