Spitalul Județean Constanța, încă în carantină

Constanța s-a clasat pe locul doi la numărul de cazuri de gripă înregistrate și, în Spitalul Clinic Județean de Urgență s-a impus carantina. Totuși, rudele bolnavilor și constănțenii sunt nemulțumiți de această măsură. Ei au inițiat  o petiție online prin care cer să le fie respectate drepturile, să fie lăsați alături de rudele internate, aflate în momente de cumpănă.

La Spitalul Județean de Urgență Constanța problemele par să fie fără sfârșit. În ultima perioadă, au fost expuse, tot mai des, nemulțumirile față de conducere, dar și de condițiile de aici. De curând, chiar de Ziua Sănătății, a fost organizat și un protest prin care se cerea demisia managerului. Atât bolnavii, cât și rudele acestora, se plâng de măsurile prea drastice impuse. De două luni, spitalul se află în carantină, iar oamenilor le este interzis accesul la rudele pacienții internați. Constănțenii au ajuns la capătul răbdării și au inițiat două petiții online. “ADIO” este una dintre ele și este deja semnată de aproape 800 de persoane.

”Cerem dreptul de a face ceea ce statul nu este în stare! Cerem dreptul de a fi alături de bolnavii și muribunzii noștri în spitale! Cerem dreptul de a le uda buzele cu apă și a-i  ajuta pe cei operați să se ridice din pat,lipsa personalului aducându-le moarte sigură!!! Nu cerem salarii mari pentru că nu vă ajung vouă!Nu cerem să faceți angajări! Cerem dreptul de a săruta mâna părinților noștri internați,aflați pe pat de moarte! Cerem dreptul de a ne vedea apropiații înainte de a intra într-o operație din care nu știm dacă vor ieși vii! Cerem dreptul de a fi tratați ca oamenii!!! Promitem că atunci când vom intra, să nu lăsăm gândacii să iasă! Promitem să nu publicăm poze ale mizeriei din spital! Cerem doar dreptul de a fi alături celor ce au nevoie de noi și pe care statul nu îi poate ajuta. Noi înțelegem statul. Cerem să ne înțeleagă și statul pe noi”.

Este textul de motivare al petiției online. Cel mai probabil, numărul celor care o vor semna va crește deoarece zeci de constănțeni se plâng că nu pot fi aproape de cei dragi care sunt internați. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al spitalului a precizat că marți dimineață, se va întruni Comitetul Administrativ și vor fi stabilite măsurile, iar cel mai probabil, zilele următoare se va ridica și restricția.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea